از وب سایت رسمی جامعه بهائی:
بیت العدل اعظم در تاریخ ادیان مؤسسهای بیمانند است. هرگز سابقه نداشته است که مظهر ظهور الهی صراحتاً مؤسسهای را مقرّر نماید که وظیفهاش حفظ یکپارچگی و انعطاف پذيری دین، تضمین وحدت و هدایت فعّالیّتهای پیروان و بهبود و پيشرفت اجتماع باشد. بیت العدل اعظم به واسطۀ اختیاری که از طرف حضرت بهاءاللّه به آن اعطا شده است، به عنوان مرجع و مرکز نظم اداری عمل مینماید؛ نظمی که خصوصیّات، اختيارات و شیوۀ عملکردش به صراحت در آثار مقدس بهائی تشریح شده است. از ویژگیهای عملکرد مؤسسات نظم اداری بهائی روحیۀ خدمت عاشقانه و تمرکز بر توسعۀ استعدادهای بالقوۀ انسانی و پیشرفت تمدن است.
انتخابات بیت العدل اعظم در فرآیندی سه مرحلهای صورت میپذیرد. در هر جامعۀ ملّی بهائی، تمام بهائیانی که حدّاقل ۲۱ سال سن دارند، واجد شرایط شرکت در انتخابات سطح پایهای میباشند که یک بار در سال در سراسر کشور انجام میپذیرد و انجمن شور روحانی محلّی ناميده میشود. در این انجمنهای شور روحانی، بهائیان با رأی مخفی نمایندگانی را تعیین میکنند که مسئولیّت انتخاب نه نفر برای عضویّت در محفل روحانی ملّی برای دورهای یک ساله را به عهده خواهند داشت. سپس، انتخابات محفل روحانی ملّی در انجمن شور روحانی ملّی صورت میگیرد.
اعضای تمامی محفلهای روحانی ملّی، به نوبۀ خود، نه نفر را برای خدمت در بیت العدل اعظم انتخاب مینمایند. انتخابات بیت العدل اعظم هر پنج سال یک بار با برگزاری کانونشن بینالمللی بهائی صورت میپذیرد. این گردهمآیی که چند روز به طول میانجامد، در مرکز جهانی بهائی واقع در حیفا، در اسرائیل برگزار میشود؛ محلّی که این امکان را برای اعضای محفلهای روحانی ملّی فراهم میآورد تا با زیارت اماکن مقدس بهائی خود را برای وظیفهای که به آنها محوّل شده است، آماده نمایند. آن هنگام که هر کدام از نمایندگان رأی خود را تقدیم میدارند در ضمیر آنها بیش از هر چیز قسمتهایی از آثار بهائی نقش بسته است که افرادی را که این نمایندگان برای خدمت در چنین هیئت عظیمالشأنی انتخاب میکنند، با عباراتی همچون «مطالع علم ودانائی»، «ثابت بر دين الهی» و «خيرخواه جميع نوع انسانی» توصیف مینمایند. همانند انتخابات سایر مؤسسات بهائی، انتخابات بیت العدل اعظم فاقد هر گونه نظام کانديد و معرفی نامزدهای انتخاباتی، حزبگرایی، مبارزه و تبلیغات انتخابی است.یک ماه دیگر تا انتخابات بیت العدل اعظم
Add new comment