بیت العدل اعظم در پیام 18 ژانویه 2019 اشاره می کنند:
هرچند اتّحاد جهانی امکانپذیر و بلکه اجتنابناپذیر میباشد ولی در نهایت نمیتواند بدون پذیرش بی قید و شرط وحدت عالم انسانی که به توصیف حضرت ولیّ محبوب امر الله "محور جمیع تعالیم حضرت بهاءالله" (ترجمه) است تحقّق یابد.
براستی با چه بینش و فصاحتی آن حضرت مفاهیم فراگیر این اصل مهم را تشریح نمودهاند. در میان آشفتگی امور جهان، به وضوح مشاهده فرمودند که سرآغاز نظم جدید همانا درک واقعیّت یگانگی نوع بشر است. روابط گوناگون بین ملل و در درون ملل، همه باید در پرتو این اصل مورد بازنگری قرار گیرد.
تحقّق چنین دیدگاهی دیر یا زود مستلزم یک اقدام برجستۀ تاریخی از جانب رهبران جهان در امور زمامداری است. افسوس که ارادۀ چنین اقدامی هنوز موجود نیست.
بشریّت در چنگ یک بحران هویّت گرفتار است و مردمان و گروههای متعدّد در تعریف هویّت خود و جایگاهشان و نحوۀ عمل خویش در کشمکش میباشند و بدون دیدگاهی در بارۀ یک هویّت مشترک و مقصدی همگانی، در دام رقابت ایدیولوژیها و منازعات برای کسب قدرت گرفتار میگردند.
تعبیرات به ظاهر بیشماری از "ما" و "آنان" هویّت گروهها را بیش از پیش محدود و در تضادّ با یکدیگر تعریف میکند. این گونه تقسیمبندیِ گروهها با علایق ناهمگون به مرور زمان انسجام اجتماع را به تحلیل برده است. مفاهیم رقابتآمیز در مورد برتری یک گروه خاصّ، مانع از شناخت این حقیقت میگردد که بشریّت در مسیر مشترکی پیش میرود که در آن همه همکارند.
لاحظه نمایید که بین چنین مفهوم ازهمگسیختهای از هویّت انسانی و اصل وحدت عالم انسانی چه تفاوتی اساسی وجود دارد.
در این چشمانداز، کثرت که از خصوصیّات خانوادۀ بشری است بدون آنکه یگانگی آن را نفی نماید موجب غنای آن میگردد. وحدت از نظر آیین بهائی در بر دارندۀ مفهومِ لازمۀ تنوّع و کثرت است که آن را از همشکلی و یکنواختی متمایز میسازد. با محبّت نسبت به همۀ مردمان و با ترجیح دادن مصالح عمومی بر وفاداریهای محدودتر است که وحدت عالم انسانی و جلوههای بیشمار تنوّع نوع بشر به بهترین وجهی تحقّق میپذیرد.
Add new comment