جامعه بهايي ، جامعه اي است جهانی كه اداره آن به روش مشورت انجام مي شود . مديران جامعه بهايي ، از طريق انتخابات و توسط بهاييان ۲۱ سال به بالا برگزيده مي شوند . اين مديران در سه سطح انتخاب مي شوند :

در سطح محلي . : يعني هر شهر يا روستا و محل ، تعدادي از افراد بهايي را به روش انتخابات ،براي اداره جامعه محلي خود انتخاب مي نمايد كه به آن محفل روحاني محلی گويند و هر سال اين انتخابات تجديد مي شود .

. در سطح ملي : يعني بهاييان هر كشوري تعدادي از افراد بهايي همان كشور را به روش انتخابات براي اداره جامعه بهاييان، در سطح كشور انتخاب مي نمايند كه به آن محفل روحاني ملي گويند . و آن نيز هر سال تجديد مي گردد.

در سطح بين المللي : يعني بهاييان در سراسر جهان ،تعدادي از بهاييان را در سطح بين المللي و از ميان بهاييان كل كشورها انتخاب مي نمايند كه اداره كننده امور بهاييان در سطح جهان باشند و بيت العدل اعظم نام دارد . اين انتخابات هر پنج سال يك بار تجديد مي شود .

اصول انتخابات بهايي

  • امر انتخابات براي يك فرد بهايي ، وظيفه اي است روحاني و وجداني . پس در موقع انتخابات بايد دعا و مناجات نمايد تا خداوند او را به انتخاب افرادي موفق دارد كه از لياقت و شايستگي برخوردار باشند .
    " چون يوم (روز ) انتخاب رسد ،بايد جميع ياران متحدا متفقا متوجها اليه (در حالي كه متوجه به سوي خدا هستند) منقطعا عن دونه ( در حالي كه منقطع از غير خدا هستند) طالبا لهدايته ( در حالي كه طالب هدايت خدا هستند) مستعينا من فضله ( در حالي كه طلب ياري از فضل خدا مي كنند) به دل و جان اقدام به انتخاب نمايند و انتخاب اعضاء محفل روحاني خويش را از وظايف مقدسه مهمه وجدانيه خويش شمرند " ( حضرت ولي امرالله . گنجينه حدود و احكام ص ۶۲)
  • هيچ فرد بهايي را نمي توان مجبور به دادن راي كرد
    حضرت ولي امر الله مي فرمايند " نفوسي كه اطلاع كافي بر امور امريه نداشته باشند مجبور و مكلف بر ابداي راي ( دادن راي) نيستند . در صورت اطلاع ، اقدام به اين امر محبوب و لازم . " ( گنجينه حدود و احكام ص ۶۲)
  • افراد بايد در هنگام انتخابات ، در نهايت توجه و خلوص نيت به اين امر اقدام كنند ، به دور از هرگونه قصد و غرض شخصي و يا خواسته ها و آرزوهاي نفساني .
  • در انتخابات بهايي انتريك ، پارتي بازي و پروپاگاند منع شده است
    • انتريك : فعايتي است كه پنهاني براي رسيدن به هدف و وارد كردن زيان به شخص يا گروهي از اشخاص ، صورت مي گيرد
    • پارتي بازي : دسته بندي
    • پروپاگاند : انجام عمل تبليغات براي تاثير گذاشتن بر عقيده ديگران 
  • امر انتخابات در جامعه بهايي امري سري ، عمومي و آزاد است كه بايد در آن از عناد و دسيسه و اكراه جلوگيري و ممانعت شود .
    • سري : يعني هيچكس نبايد از راي ديگري آگاه شود . حتي آطلاع مرد از كيفيت انتخاب همسرش ممنوع است و همچنين ما بين اعضاء خانواده امر انتخاب بايد پنهان و پوشيده باشد . به همين دليل آراءنيز بايد بدون امضاء باشد.
    • عمومي : يعني هر فردي كه ۲۱ سال تمام داشته باشد اعم از زن يا مرد مي تواند در انتخابات شركت كند وانتخاب شود و هيچ مقامي نمي تواند فرد بهايي ۲۱ ساله را از حق انتخاب كردن وانتخاب شدن ممنوع سازد ( در ديانت بهايي سن ۲۱ سال به عنوان سن بلوغ اجتماعي تعين گرديده است )
    • آزاد : يعني تمام افراد جامعه بهايي كه ۲۱ سال تمام داشته باشند اين حق را دارند كه به عنوان عضو محفل انتخاب شوند ( در انتخابات بهايي ، كانديد وجود ندارد و هر فرد بهايي ۲۱ ساله مي تواند به هر فرد بهايي كه ۲۱ سال داشته باشد و عضو جامعه باشد ، راي دهد و از اين نظر محدوديتي وجود ندارد و همچنين هيچ فرد بهايي را نمي توان به دادن راي ، مجبور كرد )

    بدين ترتيب هر فرد مي تواند در كمال آزادي و بدور از نگراني از فشارهاي ديگران و با كمال توجه و خلوص و تامل و تدبر ، نفوس مومن و مخلص و فعال و باتجربه و مقتدر و مستعد را كه از نظر او قابليت اداره امور جامعه را دارند ، در ورقه اي نوشته و در روز انتخابات در صندوق آراء قرار دهد . و بعد از شمارش آراء كساني كه بيشترين راي را آورده ند، به ترتيب اولويت آراء ، ۹ نفر انتخاب شده و به مدت يكسال به عنوان عضو محفل روحاني محل ، اداره امور جامعه بهاييان آن شهر يا روستا يا محل را با روش مشورت ، بر عهده دارند .( در خصوص عده اعضاء محافل روحاني در حال حاضر  ۹ نفر است و مربوط به اوضاع و احوال كنوني است و امري موقتي است نه دائمي ) یعنی در اینده وبا افزایش تعداد بهائیان هر شهر ویا روستا این عدد افزایش خواهد یافت.
  • هر گاه در نتيجه انتخابات ، دو يا چند نفر راي مساوي آورند ، اگر يكي از آنها كه منتسب به طبقه اقليت باشد ،براي عضويت ،اولويت دارد اما اگر هر دو عضو از طبقه اكثريت يا اقليت بودند ،آنقدر بين آنها راي گرفته مي شود كه راي يكي بر ديگري ،افزون يابد. اين تقدم از آن جهت است كه اقليت مورد تشويق قرار گيرد و به آنان فرصت و موقعيت مساعد داده شود تا در خدمت جامعه و پيشرفت مصالح عموم ، قدمهاي بلندتري بردارند .

اين قانون در مورد انتخاب اعضاء بيت العدل اجرا نمي شود زيرا تعين اقليت و اكثريت در دنيا امكان پذير نيست و انتخاب بيت العدل ، جهاني است .

اصول انتخابات در انتخابات محلي و ملي و بين المللي يكسان است در انتخابات محلي ، اعضاء يك شهر يا روستاو يا محل به انتخاب ۹ نفر از افراد همان شهر يا روستا و يا محل به عنوان اعضاء منتخب خود براي عضويت در محفل روحاني محل ، اقدام مي كنند .در حال حاضر در بیش از چهل هزار شهر وروستا درسراسر جهان محافل روحانی محلی دایر شده است . در انتخابات ملي ، هر شهر يا روستا بنا بر جمعيت خود ،تعدادي نماينده از ميان اهالي محل خود ، به روشي كه در فوق گفته شد ، انتخاب مي نمايند و اين نمايندگان از سراسر كشور در روزي معين و در محلي معين ،جمع شده و به انتخاب اعضاء محفل ملي اقدام مي كنند . يعني اين افراد كه نمايندگان مورد اعتماد هر محل و شهر هستند از ميان كل بهاييان يك كشور نام ۹ نفر را كه صلاح بدانند به صندوق راي ،مي اندازند و اسامي كه بيشترين آراء را داشته باشند به عنوان اعضاء محفل ملي يك كشور و به مدت يك سال اداره جامعه بهاييان آن كشور را بر عهده دارند . اين افراد ممكن است از هر شهر يا طبقه يا نژاد باشند .در حال حاضر در یکصد وهشتاد کشور جهان محفل ملی فعال است. در انتخابات بين المللي، كليه اعضاء محافل ملي كشورها ي مختلف به نمايندگي از بهاييان كشور خود ،در روزي معين و در محلي معين جمع شده و از ميان كل مردم جهان نام ۹ نفر را به روشي كه در انتخابات بهايي گفته شد ، به صندوق آراء مي اندازند و ۹ نفري كه بيشترين راي را بدست آورده باشند به عنوان اعضاء بيت العدل اعظم به مدت ۵ سال مسئوليت اداره جامعه جهانی بهايي را در سطح بين المللي بر عهده دارند.

اين نوع روش برگزاري انتخابات ، از سال ۱۹۲۱ میلادی بتدریج در جميع كشورهاي جهان از جمله ايران برگزار و در عرصه عمل ، موفقيت آن به اثبات رسيده است .

سایر دسته بندیها

Comments

سردبیر's picture

سردبیر said:

دوست عزیز قضاوت در مورد روشهای اجرائی بدون مطالعه درباره تجربیات عملی و صرفا با تکیه بر برداشتهای شخصی کار صحیحی نیست. بهائیان بعنوان یک فریضه دینی موظفند در طول سال در مورد افرادی که صلاحیت عضویت در محفل محلشان دارند فکر و تحقیق کنند و معمولا محدوده هائی که برای تشکیل محفل محلی در نظر گرفته میشود به اندازه ای است که ساکنین آن امکان ارتباط و شناخت از یکدیگر داشته باشند. در مورد محافل ملی روش دیگری بکار میرود و آن انتخاب مجمعی از نمایندگان هر محل است که در نشستهائی ملی در مورد انتخاب اعضای محفل ملی رای خواهند داد. تاکنون نیز عضویت در محافل در انحصار افراد خاص و یا مشهور نبوده و عملا این روش کارکرد مطلوبی داشته است . البته ممکن است با رشد جمعیت و تغییر شرایط اجتماعی لازم باشد جامعه بهائی نیز نظامات انتخاباتی جدیدی را در پیش گیرد ولی در شرایط فعلی با توجه به تجربیات عملی اظهار نظر شما با واقعیت مطابقت ندارد موفق باشید
پ.ی's picture

پ.ی said:

مطلب بسیار خوب و بجایی بود. ممنون، پ.ی
صفا's picture

صفا said:

دوست عزيز يكي از معيارهايي كه يك فرد بهايي درنظر مي گيرد تا نماينده خودش را انتخاب كند مومن بودن و فعال بودن است يك بهايي در طول سال نگاه مي كند تا افرادي را كه در جامعه فعال هستند ، به نيت صادقه كار مي كنند وخدمت مي كنند و به حال و روز ديگران رسيدگي مي كنند،بشناسد و او را در روز انتخابات به عنوان نماينده خودانتخاب كند . كسي كه در طول سالها در يك گوشه نشسته و كاري به كار كسي ندارد نه كمكي و نه خدمتي و نه حركتي و نه كار خيري از او ديده نشده، ايا فكر مي كنيد مردم او را انتخاب كنند؟ كسي كه فعال است ، همه او مي شناسند . در هر حال اين انتخاب ، انتخاب آزاد مردم است و قابل احترام و اين خوبي را دارد كه راي كامل و آزاد مردم در آن دخيل است
م.س's picture

م.س said:

فکر می کنم در این روش تنها کسانی رای می آورند که بر سرکار هستند یا وابستگانشان را دیگران می شناسند چون فردی که هیچ سمتی ندارد و جایگاهی هم در رده های محفل ها ندارد پیداست که رای نمی آورد چون نه کسی او را می شناسد و نه می تواند تبلیغ کند. بابا حقه بازی هم حدی دارد!
حقيقت بين's picture

حقيقت بين said:

درانتخابات در ديانت بهايي ،اصول آزادي و دموكراسي كاملا رعايت شده و اصول فوق العاده اي دارد كه شايد بتوان گفت در ميان قوانين انتخاباتي دنيا بي نظير است
سردبیر's picture

سردبیر replied:

دوست عزيز در جامعه بهائي تنها عرصه خدمت و فعاليت عضويت محفل نيست و توانائيهاي افراد در همه ميادين قابل مشاهده و ارزيابي است . منظور شما را از حقه بازي نفهميدم و نميدانم كه چرا بجاي گفتگوي صريح و صادقانه از توهين و افترا بهره ميگيريد نور هدايت الهي فرا راهتان باد
AJ's picture

AJ replied:

یکی‌ از شرایط منتخب فعال بودن در جامعه هست شخص فعال در جلسات بهایی مثل ضیافت نوزده روزه و سایر جلسات و شور و مشورت شرکت می‌کند در نقشه‌های چند ساله جهانی‌ و محلی حضور فعال دارد. اگر هیچ فعالیتی نداشته باشد در هر صورت انتخاب نمیشود.

Anton's picture

Anton said:

من تازه امروز نسبت به آزاد اندیشی مذهب بهایی آگاه شدم و علت اینکه در بسیاری از مردم هوشمند از اروپا آسیا و ..طرفدار دارد راه و حلی است که این مذهب به صلح و دوستی میدهد.راجع به احکام قضایی این ایین بسیار مدرن کم اطلاعم
Anonymous's picture

Anonymous said:

بسیار عالی بود
باختری 's picture

باختری said:

جای شکرش باقی است که درمیان ادیان هم دینی پیداشده که نشانه های ازازادمنشی و رعایت حقوق انسانی به صورت فراگیر درآن دیده می شود . با توجه به شناختی که هم اکنون ازبهائیت دارم میتوانم بگویم که به مراتب بهترازدین عرب است که واقعا هم زاد خشونت است. و تبریک می گویم به کسانی که درپیروی ازاین دین صرف عمر نموده و دراین راه تلاش می نمایند . هرگاه شناخت من هم نسبت به این آئین تکمیل شد آنهم برای ورود به این دین تصمیم خواهم گرفت .
ahmad's picture

ahmad said:

جهان شمول و متمدن است . مبتني بر سيستم و منطق اصولي است . موفق باشيد.
ABTIN's picture

ABTIN said:

الله ابهی بی شک انتخابات بهایی بهترین نوع انتخابه چون که تبلیق توی این انتخاباتات نیست. و اینجوری تمام کسانی که در طول روز زندگی میکنند و در جامعه بهایی بطور روزمره فعالیت میکنند بطور حتم میدونن به چه کسی باید رای بدن. اینجوری هم کسانی که واقعا شایسته این امر باشن لنتخاب می شن. از طرفی هم زمان تمام انتخاباتات محلی و ملی یکسانه. یعنی با اتمام یک ساله اعضاء محافل روحانی محلی، اعضاء محافل ملی هر کشور هم عوض می شه. که این خودش کیفیت بسیار عالی انتخاباتات رو نشون میده. امید وارم یک روزی در ایران هم این انتخاباتات برگزار بشه تا کسانی هم که دوست دارن در این انتخاباتات شرکت بکنن بتونن رای بدن. با تشکر و آرزوی موفقیت برای تمام احباء عالم
Anonymous's picture

Anonymous said:

معنی دموکراسی یعنی همین
ناشناس's picture

ناشناس said:

سن انتخاب کنندگان در پیام جدید معهد اعلی از 21 به 18 تغییر کرد. لطفا اصلاح شود.

سباستین مدرک's picture

سباستین مدرک said:

با عرض الله و ابهی و خسته نباشید.
سئوال بنده در مورد انتخاب محفل محلی است که اگر دو نفر رأی مساوی بیاورند، آیا باید مجددا رأی گیری در مورد آن دو نفر توسط تمامی اعضای ذیرای بر گزار شود یا توسط اعضائی که در جلسه شرکت دارند.

Add new comment

Image CAPTCHA
سایت آئین بهائی با کمال سرور به استحضار هم وطنان عزیز و شریف در ایران و خارج ایران می رساند که امکانی را فراهم نموده است تا همه فارسی زبانان اعم از ایرانی و غیر ایرانی بتوانند برای مطالعه و تحقیق درباره امر بهائی به صورت آنلاین و از طریق نرم افزار اسکایپ سلسه کتب روحی را مطالعه نمایند.
برای توفیق در این امر کافی است نرم افزار اسکایپ را روی گوشی و یا کامپیوتر خود داشته باشید. این امکان جدید از آن جهت اهمیت دارد که دوستان عزیز فارسی زبان در سراسر عالم به خصوص در کشور مقدس ایران در تمام شهرها و روستاهای دوردست که امکان تماس با جامعه بهائی را ندارند می توانند از این طریق به صورت آنلاین و امن با یکی از راهنمایان بهایی کتب روحی را در گروه مطالعه نمایند.
از دوستان علاقه مند تقاضا می نماییم آدرس یا آی دی اسکایپ خود را از طریق مکاتبه با ایمیل سایت آئین بهائی به آدرس info@aeenebahai.org در اختیار ما قرار دهند. سایت آیین بهائی نحوه شروع دوره مطالعات کتب روحی را از طریق اسکایپ با شما هماهنگ خواهد نمود.
 
شما می توانید سوالات و نظرات خود را در رابطه با دیانت بهایی از طریق آدرس ایمیل info@aeenebahai.org برای ما ارسال بفرمایید. همچنین برای دریافت آخرین مطالب از کانال رسمی وب سایت آئین بهایی در تلگرام استفاده نمایید. برای جستجو شناسه کاربری aeenebahai1 را در نرم افزار تلگرام جستجو کنید.