برگرفته از وب سایت سرویس خبری جامعه بهائی
۱۳ دي ۱۳۹۵ (۲ ژانویه ۲۰۱۷)
مرکز جهانی بهائی - سال ۲۰۱۷ برای عالم بهائی سال پیشرفتهای گستردهای بود.
معابد بهائی
کمتر از یک سال پس از مراسم گشایش آخرین معبد از معابد قارهای بهائی در سال ۲۰۱۶، اولین معبد محلی بهائی در باتامبانگ کامبوج در ماه سپتامبر افتتاح گردید.
بیت العدل اعظم دربارۀ این مراسم می نویسند: «صبح جدیدی...دمیده است»
در نورث دل کوکا کلمبیا، جامعه در حال آماده شدن برای اتمام ساختمان معبد محلی خود میباشد. ساخت این معبد در ماه ژانویه آغاز شده و در ماههای پس از آن بهطور قابل توجهی پیشرفت کرده است. تصاویر ویدئویی مراحل مختلف ساخت این معبد را نشان میدهند.
در ماه ژوئن در یک حرکت مهم برای جزیرۀ تانا (Tana) در وانواتو (Vanuatu) از طرح معبد محلی بهائی پرده برداری شد. بیش از هزار نفر از مردم در این جزیره گرد آمدند تا این مراسم را جشن بگیرند.
تنها در طی یک سال گذشته یعنی از زمانی که معبد بهائی در قاره آمریکای جنوبی گشایش یافت، این معبد ۵۰۰ هزار بازدیدکننده داشته است. بیش از ۷۵ هزار نفر تنها در ماه اکتبر جاری در مراسم جشنهای دویستمین سالگرد تولد حضرت بهاءالله از آن دیدن کردهاند. این معبد همچنین برندۀ چند جایزۀ معتبر معماری شده است؛ اما آنچه بیش از این تقدیرها و بازدیدهای صدها هزارنفره اهمیت دارد مناسبت زمانی بنایی است که تجسم بخش مفاهیم یگانگی و وحدت است.
دویستمین سالگرد تولد حضرت بهاءالله
دویستمین سالگرد تولد حضرت بهاءالله زمانی را برای تأمل فراهم کرد. این مناسبت نه تنها امکانی به وجود آورد که زندگی ایشان جشن گرفته شود بلکه فرصتی فراهم آورد تا دربارۀ مفاهیم آموزههای حضرت بهاءالله برای حیات بشریت تفکر و تأمل شود و نیز با دنبال کردن سیر ظهور و بروز این دیانت، از دوران پرآشوب آغازینش در ایران تا رشد آن بهعنوان آئینی جهانی که مجموعهای شگفتانگیز از جوامع مختلف را در مشروعی مشترک متحد میکند، بار دیگر در مورد ضرورت دیانت جهانی که او تأسیس نموده تفکر شود.
هدف آموزههای حضرت بهاءالله، اساساً، گرد هم آوردن بشر برای مشارکت در ساخت تمدنی است که بر یگانگی نوع انسان استوار است.
خانم لورا النا فلورس هریرا (Laura Elena Flores Herrera) نمایندۀ دائم پاناما در سازمان ملل متحد در جلسهای که جامعۀ بین المللی بهائی به مناسبت دویستمین سال تولد حضرت بهاءالله در نیویورک برگزار کرد اینگونه سخن گفت: «حضرت بهاءالله از همۀ ما میخواهند که حسی از شهروندی جهانی و نیز تعهد به امانتداری نسبت به کره زمین را در خود پرورش دهیم. شما بهائیان دانشی دارید که میتواند راه را برای آیندهای روشنتر برای نسلهای بعد هموار کند و اکنون بیش از هر زمان دیگری باید صدای پیروان حضرت بهاءالله شنیده شود.»
فیلم "نوری برای عالم" که به همین مناسبت تولید شده بود در مکانهایی در هر گوشۀ این کرۀ زمین، از خانهها گرفته تا سالنهای تئاتر و استادیومها، به نمایش درآمد. یک جوان ژاپنی بعد از دیدن این فیلم گفت:" در این فیلم دیدم که مردم در سراسر دنیا در حال انجام این فعالیتها هستند و متوجه شدم چقدر خوشبختم که جزئی از کسانی هستم که با آثار حضرت بهاءالله در تماس قرار گرفتهاند و به مطالعۀ آن مشغولند."
در وبسایت دویستمین سالگرد تولد حضرت بهاءالله گوشههایی از مراسمی که در سراسر دنیا به مناسبت این رویداد تاریخی برگزار شده به تصویر کشیده شده است. همچنین در این وبسایت پیامی از بیت العدل اعظم به همین مناسبت قابل دسترسی میباشد.
روابط با اجتماع بزرگ
پیامهایی از حدود ۲۰۰ مقام رسمی که در برخی از پیامهای عمومی، گزارشها و رسانهها قابل دسترسی است، توسط جوامع بهائی سراسر دنیا دریافت شدند. از میان این نامهها بیش از ۳۰ نامۀ تقدیر و حمایت از جانب مقامات ایالتی و دولتی هستند و بسیاری از آنها مشارکت بهائیان در ترویج صلح، انسجام اجتماعی، برابری و آموزش را مورد توجه قرار دادهاند.
در جلسات مختلفی که رهبران دولتی، سازمانهای غیردولتی NGO و گروههای مذهبی در آنها حضور داشتند، جامعۀ بهائی داوطلب مشارکت در مسائل مهمی همچون نقش دین در اجتماع، ازدواج، مهاجرت، صلح، محیط زیست، آموزش و برابری جنسیتی شد.
هنر، فرهنگ و نشریات
از نمایشگاههای برگزار شده در موزههای معتبر گرفته تا جشنهایی که برای تجلیل از هنرمندان برگزار میشود، سال ۲۰۱۷ مثالهایی از اینکه چگونه معنویت میتواند الهامبخش هنر باشد را به تصویر کشید. آثار هنری خلاقانه بیشماری که توسط تودۀ مردم خلق شده بود به مناسبت سالگرد دویستمین سال تولد حضرت بهاءالله به نمایش درآمدند.
اثر مارک توبی هنرمند بهائی از ماه مه تا سپتامبر در موزۀ گوگنهایم ونیز به نمایش درآمد. همچنین امسال نمایشگاهی از آثار حضرت بهاءالله که به دستخط ایشان نگاشته شده است در موزۀ بریتانیا در لندن گشایش یافت. در ایتالیا شرکت مارگراف (Margraf) میزبان نمایشگاهی در موزۀ پالادیو (Palladio) بود که طرح و معماری برخی از ساختمانهای مهم بهائی را که در ساخت آنها سنگ مرمر ایتالیایی به کار رفته است به نمایش گذاشت.
از دیزنی گلیسپی (Dizzy Gillespie)، نوازندۀ برجستۀ بهائی، در کنسرتهای متعددی در سراسر دنیا که امسال به مناسبت بزرگداشت صدمین سال تولد او برگزار گردید یاد شد. مصاحبه ای که با دوست و همکار قدیمی گلیسپی انجام شده است به تأثیر آموزههای روحانی و اجتماعی آیین بهائی در موسیقی او اشاره شده است.
سال ۲۰۱۷ کتب و نشریات بسیاری از جامعه بهائی منتشر شدند. در ماه ژانویه اثری با عنوان ایام بزرگداشت، مجموعهای از آثار حضرت بهاءالله به مناسبت ایام متبرکه، برای اولین بار و جهت آمادگی برای دویستمین سالگرد تولد حضرت بهاءالله منتشر شد. در ماه سپتامبر نسخۀ جدیدی از نشریۀ بهائیان (Baha’ismagazine) به چاپ رسید. در ماه فوریه وب سایت رسمی جامعۀ بهائی ایران و در ماه مارس وبسایت سرویس خبری جامعۀ بهائی در قالب طراحی جدید به همراه اپلیکیشن موبایل و پادکست آغاز به کار کرد. بانک رسانهای بهائی مجموعۀ جدیدی از تصاویر را در ماه سپتامبر منتشر نمود و وب سایت دویستمین سالگرد تولد حضرت بهاءالله که به عنوان مخزنی تاریخی در دسترس خواهد ماند، آنچه مربوط به مراسم این جشنها در سراسر دنیا است را ثبت و آرشیو نموده است.
آزار و اذیت جامعۀ بهائی
سال ۲۰۱۷ که شاهد تعداد بسیاری مراسم جشن بود سالی بود که در آن جامعۀ بهائی ایران و یمن همچنان با آزار و اذیت مواجه بودند.
در ماه آوریل، مسئولین حکومتی در شهر صنعا حکم دستگیری بیش از ۲۵ بهائی از جمله آقای ولید عیاش از رهبران برجستۀ یکی از قبایل یمن را صادر کردند که هنوز از محل نگهداری ایشان اطلاعی در دسترس نیست. نیروهای امنیتی به مراسم کوچکی که به مناسبت دویستمین سال تولد حضرت بهاءالله برگزار شده بود حمله کرده و به روی آنان آتش گشودند. در این حمله آقای اکرم عیاش، برادر آقای ولید عیاش، نیز دستگیر شدند.
خانم بانی دوگال، نمایندۀ ارشد جامعۀ جهانی بهائی در دفتر سازمان ملل متحد در نیویورک در این رابطه اظهار داشت: «همزمانی این اتفاقات با جشنهای شاد و روحبخش بیشماری که جوامع بهائی در سراسر عالم برگزار کردند، بسیار قابلتوجه است.»
در این سال آزار و اذیت بهائیان در ایران بیوقفه ادامه پیدا کرد، از جمله محرومیت سیستماتیک جوانان بهائی از تحصیلات دانشگاهی، فشار اقتصادی بر جامعۀ بهائی و موارد دیگر نقض و خشونت نسبت به حقوق بشر.
با نزدیک شدن به پایان ده سال زندان ناعادلانۀ اعضای سابق یاران ایران، گروهی که در سالهای اخیر بهطور موقت ادارۀ امور جامعۀ بهائی ایران را به عهده داشتند، مسئولین حکومت آزاد کردن آنها را آغاز کردهاند. این هفت نفر در سال ۲۰۰۸ دستگیر شدند. این گروه با اطلاع کامل و تائید مقامات حکومت و پس از اینکه در دهۀ ۱۹۸۰ مؤسسات بهائی در ایران غیرقانونی خوانده شدند تشکیل گردیدند. خانم مهوش ثابت،۶۴ ساله، خانم فریبا کمال آبادی، ۵۵ ساله و آقای بهروزتوکلی،۶۵ ساله، دوران زندان را به پایان رسانده و آزاد شدهاند. اکنون چهار عضو دیگر هیئت سابق یاران ایران همچنان در زندان به سر میبرند.
Comments
مهرداد said:
سلام . من بهایی نیستم . ولی از افکار بهایی خوشم می آید و بعضی وقتها کتابهای بهایی را مطالعه می کنم . برای همه شما که در جهت عشق و محبت و صلح تلاش می کنید آرزوی موفقیت دارم . ما در ایران خیلی در فشار هستیم . آزادی های مدنی نداریم . از همه حداقلها محروم هستیم . در تهران و خیلی از شهرها حتی هوا برای تنفس نداریم .
اخیرا بخش های منتخب از کتابی به نام نطقه الکاف را از طرف نهادهای بهایی پژوهی بین قشر دانشجویان توزیع می کنند که به نوعی در محکوم کردن جامعه بهایی می کوشد . نظر بهائیان در مورد این کتاب چیست ؟
admin replied:
مهرداد عزیز
کتاب نقطه الکاف در اصل نوشته میرزا جانی کاشانی از مومنین اولیه حضرت باب بوده است ولی نسخه اصل این کتاب در دست نیست و آنچه منتشرشده نسخه ای است که پیروان میرزا یحیی در آن دست برده اند تا مدعیات او را موجه جلوه دهند و جایگاه حضرت بهاءالله را بی اهمیت بنمایانند. البته ایمان اکثریت قریب به اتفاق بابیان به حضرت بهاءالله مجعول بودن این نوشته را اثبات مینماید و جایگاه و اهمیت ایشان دربین پیروان حضرت باب را بیان میدارد
Add new comment