حضرت عبدالبها می‌فرمایند: «حکم مبرم جمال قدم که در الواح متعالیه نازل فرموده آن است که احبا باید در نهایت خلوص و وفاداری اطاعت از حکومت نمایند و آنان را از مداخله در مسائل سیاسیه نهی فرموده و حتی احبا را از مباحثه در امور سیاسی نیز بر حذر داشته‌اند.»
و نیز می‌فرمایند: «اگر مأمورين دولت متديّن باشند البته بهتر است زيرا اين‌ها مظهر خشية اللّه‌اند * و از اين کلام مقصودم اين نيست که دين در سياست مدخلی دارد * دين ابداً در امور سياسی علاقه و مدخلی ندارد زيرا دين تعلق به ارواح و وجدان دارد و سياست تعلق به جسم * لهذا رؤسای اديان نبايد در امور سياسی مداخله نمايند بلکه بايد به تعديل اخلاق ملت پردازند نصيحت کنند و تشويق و تحريص بر عبوديت نمايند اخلاق عمومی را خدمت کنند احساسات روحانی بنفوس دهند تعليم علوم نمايند و امّا در امور سياسی ابداً مدخلی ندارند * حضرت بهاءاله  چنين ميفرمايد *»
همچنین: « دين از سياست جدا است * دين را در امور سياسی مدخلی نه بلکه تعلق بقلوب دارد نه عالم اجسام * رؤساء دين بايد به تربيت و تعليم نفوس پردازند و ترويج حسن اخلاق نمايند و در امور سياسی مداخله ننمايند  *»

مطالب سایت

Comments

جمشيد's picture

جمشيد said:

سلام اگر جهان بر اين اساس حركت نمايد و هر چيز جاي خود باشد رشد وشكوفايي انسان صد چندان ميگردد واين ميسر نيست مگر در پرتو ايين بهايي وجهاني شدن اين ايين. تشكر
ABTIN's picture

ABTIN said:

الله ابهی حضرت عبدالبهاء چقدر زیبا جدایی دین از امور سیاسیه را بیان کردند. اگر تعالیم مقدس آئین بهایی بر عالم حکم فرما بشه واقعا جهان ملکوتی میشه. با تشکر
منصور's picture

منصور said:

سؤال من اینست که اگر در کشوری همه از مداخله در سیاست سر باز زنند پس چه اشخاصی باید بیایند و این امور را در دست بگیرند.

فائز's picture

فائز replied:

بحث از امر بهایی و سیاست از یک جهت هم ممتنع است یعنی غیرممکن زیرا مفهوم سیاست مفهومی پویا و متحرک است و با مقتضیات زمان ممکن است بهاییان روشهای تازه‌ای را در جامعه اتخاذ کنند. دوستان می‌دانند که فی‌المثل قبل از تشکیل مجلس شورا به دنبال مشروطیت، حضرت عبدالبهاء بیان فرمودند که ایادی امرالله یا شخصیت‌های بهایی در پارلمان شرکت کنند و در قانونگذاری سهیم باشند. ولی وقتی حضرت عبدالبهاء ملاحظه فرمودند که شور و آشوبی به دنبال مشروطیت پیدا شد که با روح تعالیم بهایی توافق نداشت، بهاییان را از مشارکت در سیاست ممنوع کردند. بنابراین باید قبول کرد که مفهوم سیاست، مفهوم پویا و متحرک و متحول است.
همه شما می‌دانید که حضرت ولی عزیز امرالله هفت مرحله در تحول جامعه بهایی و موضع جامعه بهایی در جهان تشخیص و پیش‌بینی فرمودند. از مرحله مجهولیت، مقهوریت و انفصال از شرایع یا ادیان گذشته تا مرحله استقلال و مرحله‌ای که امر بهایی به عنوان دین رسمی شناخته شود تا آن مرحله به اصطلاح حکومت ضمنی و روحانی امر بهایی در عالم. بنابراین مفهوم سیاست برای امر بهاء مفهوم ثابت و ساکنی نیست. به مقتضای زمان تغییر می‌کند. الان ما در بعضی جزایر تقریباً 10 درصد از جمعیت آن بهایی هستند و شاید بیشتر. این آماری که عرض می‌کنم مربوط به چند سال قبل است و اگر چنین باشد هیچ بعید نیست که در آینده‌ای نه چندان دور اکثریت جمعیت آن جزایر بهایی شوند. در آن صورت بهاییان نمی‌توان گفت حتی شق شفح یا زبان به سیاست نمی‌گشایند بلکه خود در حقیقت متعهد در سیاست و خدمت نظام سیاسی می‌شوند.
"سخنرانی جناب دکتر راسخ در مورد عدم مداخله در امور سیاسی"

عارف ح's picture

عارف ح said:

در اینجا می توان اشاره کرد به آن دسته از عزیزانی که مکررا سوال می کنند چرا بهاییان با وجود این همه ظلم به بهاییان، آنها در سیاست دخالت نکرده و جواب این همه ظلم را با خشونت یا گره کردن مشت نمی دهند...حضرت بهاالله را در ابتدای این راه ناعادلانه در درون سیاه چال نمناک و سرد و پر از موش مسجون کردند و با دو زنجیر سنگین هیکل ایشان را به زمین بستند تا جایی که جای این زنجیرها تا آخر عمر بر هیکل ایشان نمایان بود.اما درسی که بهاییان از این رنج و سختی می گیرند بازگو کردن این مصیبتها نیست، بلکه درس مقاومتی است که ایشان در راهی که خودشان انتخاب کردند برای اصلاح عالم و کسی به ایشان تحمیل نکرد.راهی که در آن، ایشان آن کاخ پر شکوه تهران و تمامی مقامهای پیشنهادی را رد کردند.اگر هم کمی به جلو تر سفر کنیم میبینیم که وقتی مسئولین جمهوری اسلامی ایران اساتید و کارمندان دانشگاهی را از دانشگاه اخراج کردند و به دانشجویان بهائی اجازه تحصیل در دانشگاه راه ندادند.اما در مقابل بهائیان چه عملی را انجام دادند.آیا در منزل زانوی غم بغل گرفتند یا به خیابان‌ها آمدند و شعار دادند؟؟خیر، بلکه با تلاش و کوشش فراوان همین اساتید و کارمندانی که از دانشگاه اخراج شدند موسسه غیر رسمی دانشگاهی را به اسم B.I.H.E را تشکیل دادند و دانشجویان بهایی می توانند در آنجا در مقطع کارشناسی ادامه تحصیل دهند.اگر چه این مدرک در ایران غیر رسمی است اما در بیش از ۸۰ دانشگاه سراسر جهان معتبر است و افراد می توانند با همین مدرک در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا ادامه تحصیل دهند.و این اقدامیست که نه تنها به طور مستقیم در سیاست دخالت ندارند و به قانون اعتراض نمی کنند بلکه با تلاش و کوشش به رشد جامعه خود کوشش می‌کنند.و به این صورت است که بهاییان بدون دخالت و اعتراض، به عمل سعی بر بالا بردن تعلیم و تربیت افراد جامعه می کنند تا در آینده ما شاهد صلح جهانی بدون جنگ و خونریزی باشیم بدون شرکت در هیچ حزب سیاسی

Add new comment

Image CAPTCHA
سایت آئین بهائی با کمال سرور به استحضار هم وطنان عزیز و شریف در ایران و خارج ایران می رساند که امکانی را فراهم نموده است تا همه فارسی زبانان اعم از ایرانی و غیر ایرانی بتوانند برای مطالعه و تحقیق درباره امر بهائی به صورت آنلاین و از طریق نرم افزار اسکایپ سلسه کتب روحی را مطالعه نمایند.
برای توفیق در این امر کافی است نرم افزار اسکایپ را روی گوشی و یا کامپیوتر خود داشته باشید. این امکان جدید از آن جهت اهمیت دارد که دوستان عزیز فارسی زبان در سراسر عالم به خصوص در کشور مقدس ایران در تمام شهرها و روستاهای دوردست که امکان تماس با جامعه بهائی را ندارند می توانند از این طریق به صورت آنلاین و امن با یکی از راهنمایان بهایی کتب روحی را در گروه مطالعه نمایند.
از دوستان علاقه مند تقاضا می نماییم آدرس یا آی دی اسکایپ خود را از طریق مکاتبه با ایمیل سایت آئین بهائی به آدرس info@aeenebahai.org در اختیار ما قرار دهند. سایت آیین بهائی نحوه شروع دوره مطالعات کتب روحی را از طریق اسکایپ با شما هماهنگ خواهد نمود.
 
شما می توانید سوالات و نظرات خود را در رابطه با دیانت بهایی از طریق آدرس ایمیل info@aeenebahai.org برای ما ارسال بفرمایید. همچنین برای دریافت آخرین مطالب از کانال رسمی وب سایت آئین بهایی در تلگرام استفاده نمایید. برای جستجو شناسه کاربری aeenebahai1 را در نرم افزار تلگرام جستجو کنید.