برگرفته از وب سایت سرویس خبری جامعه بهائی
۲۱ اسفند ۱۳۹۶ (۱۲ مارس ۲۰۱۸)
جامعۀ جهانی بهائی، نیویورک- جامعۀ جهانی بهائی در بیانیۀ جدید خود میگوید زمان آن فرا رسیده است که در مورد تواندهی به زنان، به مفهوم وسیعتری فکر کنیم. مشارکت زنان در حیات اقتصادی اجتماع هرچند بسیار مهم است اما گفتمان تواندهی به زنان نیازمند قدمی فراتر از صرفاً پرداختن به این موضوع است و باید شکوفایی قوای وسیع و بالقوه زنان جهت پیشرفت جهان را نیز در نظر بگیرد.
در این بیانیه آمده است: «راه تبدیل تردید به اعتماد به نفس، سکوت به بیان نظرات و انفعال به اقدام و عمل، تنها نمیتواند به معنای ورود به بازار کار یا ادغام در یکی از چرخههای تولید جهانی باشد. توانمندی باید به تمامی جنبههای وجود انسان از جمله اقتصادی، اجتماعی، فکری، فرهنگی، روحانی و اخلاقی توسعه یابد»
این بیانیه با عنوان «فراتر از اقتصاد صرف: کاوشی اخلافی در ریشههای تواندهی» برای شصت و دومین کمیسیون سالانۀ سازمان ملل متحد دربارۀ مقام زن تهیه شده است که روز ١٢ مارس و بلافاصله پس از جشنهای روز جهانی زن در ٨ مارس شروع شد.
کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد امسال بر موضوع تواندهی به زنان روستایی متمرکز است. در این راستا جامعۀ جهانی بهائی از فهم و بینش زنانی در نقاط مختلف دنیا بهره گرفته که در جوامع و اجتماعات خود در تحول اجتماعی مشارکت میکنند.
یکی از توصیههای اصلی این بیانیه این است که نظامهای آموزشی باید به نوعی بازسازی شوند که بتوانند استعدادهای بالقوه زنان را شکوفا سازند و آنان را در توسعۀ «قابلیتهای خدمت به جامعه و اجتماع» یاری نمایند. بیانیه با اشاره به تجربۀ جامعۀ بهائی در سراسر دنیا اظهار میدارد که زنان در صورت تواندهی، در سطوح مختلف تحولات جوامع خود سهیم میشوند و با حضور پررنگتر خود، دوگانگیهای جنسیتی موجود از قبل و «پیشفرضهای موروثی در مورد الگوهای اجتماعی و نقش زنان و مردان» را به چالش میکشند.
در بیانیه آمده است: «در سراسر دنیا نمونههای بسیاری از فعالیت زنان و مردان دوشادوش یکدیگر و همانند همکارانی با احترام متقابل وجود دارد»
این بیانیه مسئلۀ پیشرفت زنان را در بستر وسیعتر پیشرفت کل اجتماع در نظر میگیرد و برخی از پرسشهای مهم را مورد کاوش قرار میدهد.
بیانیۀ جامعۀ جهانی این پرسش را مطرح میکند که «یکی از مسائل مهمی که کمیسیون مقام زن پیش رو دارد پاسخ این پرسش است که کار چیست. چگونه در تعداد روزافزونی از اجتماعها فرهنگی میتواند شکل گیرد که در آن زنان و مردان در کنار یکدیگر و با شادمانی به پیشبرد مصالح عمومی کمک میکنند؟»
«در جوامع محلی به چه تغییری میتوان دست یافت که تنها محدود به چند برنامۀ آزمایشی یا مختص به وجود بودجه نباشد بلکه بهطور نامحدود در آینده و در سراسر دنیا ادامه یابد؟»
این بیانیه اظهار میدارد که بررسی این سؤالها و راهحلهای آنها به یک فرآیند یادگیری جهانی میانجامد که بشریت را قادر میسازد بهطور جمعی در این زمینه پیشرفت نماید.
کمیسیون مقام زن از ۱۲ تا ۱۳ مارس ۲۰۱۸ در جریان است.
Comments
ناشناس said:
بطور مختصر و فشرده بنویسم ...زنان در جوامع مختلف مخصوصا در منطقه خاورمیانه وارد یک مرحله از تجربه جدیدی شده اند و ان هم بحران هویت از لحاظ مقام و جایگاه های مختلف بنظر من زنان باید اموزش لازم داشته باشند تا بتوانند این مرحله و معایب حاد ان طی کنند ومخصوصا در جوامع مثل خاورمیانه از ان عبور کنند چون ان لایه های پنهان تعصبات مذهبی هنوز پر رنگ هستند
Add new comment